Aquests dies hem treballat el lèxic dels aliments i de la cuina i per completar aquesta feina anirem a visitar dos mercats i una botiga de productes ecològics.
El primer dia de classe de la setmana següent a la visita heu de tenir fets aquests exercicis.
- Què és un producte ecològic? Quines diferències hi ha entre els productes ecològics i els convencionals?
- Què vol dir “producte local”? Escriu el nom de tres productes que puguis trobar al mercat ecològic i que siguin de producció local.
- Cerca vuit fruites i escriu-ne el nom.
- N’has vist alguna que no hagis vist mai o que no hagis tastat mai?
- Cerca quinze verdures o hortalisses i escriu-ne el nom.
- Quins són els productes més cars? Escriu el nom de tres d’aquests productes.
- Quins són els productes més barats? Escriu el nom de tres d’aquests productes.
- Què t’ha fet més ganes comprar/menjar?
- Com que sou bons cuiners, mirau d’elaborar un menú complet i equilibrat d’un dinar per a una persona que no us costi més de 12 euros amb aliments que pugueu comprar als mercats que heu visitat.
- Que creus que has après avui? Hi ha alguna informació que t’hagi cridat l’atenció o interessat especialment?
- Escriu un text breu on expliquis la diferència entre l’experiència de comprar els productes frescos a un supermercat o a un mercat municipal o obert (l’Olivar, o el de la Plaça dels patins, per exemple).